WIJ DOEN MEE!

Dansografie

Even kennismaken! 

Ik ben Amélie Janssen en ben 19 jaar. Dansen is wat ik het liefste doe. Als ik dans dan voel ik me vrij: geen verplichtingen, geen gedachtes… Gewoon lekker dansen! Lees hieronder mijn dansverhaal.

Sinds ik kan lopen dans ik al en sinds ik twee ben zit ik op dansles. Ik heb vanaf mijn tweede tot mijn twaalfde gedanst bij Grapelli Dance Studio's in Alkmaar.
September 2004
Toen ik twaalf was, ben ik naar een vooropleiding dans, de 5 o’clock class, aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ik tot 26 uur per week danste. Daar ben ik breed opgeleid als all-around dancer en heb ik les gekregen in de stijlen, hiphop, klassiek ballet, contemporary, locking, popping, UK Jazz/streetdance, house, modern, theater, zang en eigen werk/productie.
September 2014
In 2015 heb ik meegedaan aan de dansvoorstelling 'Snow White & de 7 breakers' van danstheater AYA. Dit is voor mij een hele mooie ervaring geweest.
Februari 2015
Ik heb gedurende twee maanden dansles gegeven aan kinderen uit de onderbouw van de basisschool. Dit deed ik in wijkcentrum de Oever in Alkmaar en later in Zorgcentrum de Oldeburgh in Oudorp.
Oktober 2014
Gedanst voor het televisieprogramma SpangaS.
April 2018, mei 2019
Hier en daar geef ik een dansworkshop of een dansles.
Zo nu en dan
Momenteel choreografeer ik een dans voor een documentaire flm over pesten: 'Loser'.
Heden
Verder volg ik de vooropleiding dans '5 o'clock class' in Amsterdam aan de Hogeschool van de Kunsten.
Naast mijn grote passie voor dansen studeer ik Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden.
Studie
Wat ik zo leuk vind aan dansles geven is om te zien hoe de creativiteit en danstechnieken ontwikkeld worden tijdens en het lijkt me geweldig om met jullie het plezier van het dansen te mogen delen tijdens de danslessen!